Ďábel medvědovitý

29. prosince 2006 v 19:28 | Pirátka |  Zvířata
Ďábel medvědovitý je dravý vačnatec patřící do čeledi kunovcovytých,i když se od ostatních představitelů vzhledem hodně liší.Dnes se vyskytuje v Tasmánii(proto ho někdy nazýváme Tasmánský čert).V Austrálii již vyhynul.Ozývá se zlobným hlasem ,který připomíná vrčení smíšené z kašlem.Žije na zemi a v noci loví klokánky,menší druhy klokanů a papoušky.Požírá taky žáby a raky(to se rýmuje).Podle mínění vědců původně nahrazoval hyjenu a odstraňoval zdechliny.Dovede však napadnout i zvěř větší než je sám,např. ovci.Je velmi čistotný, rád se koupe a vyhřívá na sluníčku.Samička má na břiše podkovovitý vak.Koncem září z něj vždy vykukuje kousek mláděte nebo aspoň ocásek. Vývoj mláďat do dospělosti trvá plných osm měsíců.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.