Skunk skvrnitý

29. prosince 2006 v 17:02 | Pirátka |  Zvířata
Skunk skvrnitý je menší příbuzný známého skunka pruhovaného.
Žije v otevřené krajině s křovinami a skalami,hustým lesům a ba-
žinám se vyhýbá. Vyskytuje se od jižní Kanady až po Floridu a
Kostariku.Je to drobné zvířátko,dlouhé asi 34 cm, s ocáskem o
třetinu kratším.Váží nejvíše 1 kg.Má ze všech skunků nejjemnější
srst,na ocase velmi dlouhou.I když umí šplhat po stromech, drží
se převážně na zemi.Jeho jedinou obranou před nepřáteli jsou
pachové žlázi,jejichž ,obsah může vystříknout na útočníka až do
vzdálenosti 3 m.Zaujme přitom zvláštní postoj.Pach je údajně cítit
až 2 km daleko a nevyčichne ani po měsících.Skunk skvrnitý se
živí hmyzem a drobnými živočichy.Rád loupí ptačí vejce a miluje
med divokých včel a ovoce.Samička rodí 2-9 mláďat ročně.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Keira Keira | 29. prosince 2006 v 18:37 | Reagovat

Až 2 km? Tak to je hustý.:-O

2 Pirátka Pirátka | 29. prosince 2006 v 21:22 | Reagovat

Jo to je.Nechtěla bych aby to na mě zaútočilo.

3 Keira Keira | 30. prosince 2006 v 13:07 | Reagovat

Já taky ne.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.